Haal jij je ontspanning uit bakken? Wat hoort er nou meer bij de herfst dan zelfgebakken taart. Proef de herfst met dit heerlijk recept voor een walnoot-kokostaart. Veel bakplezier!
Ingrediënten
VOOR DE BODEM:
- 125 gram bloem
- 50 gram donkerbruine basterdsuiker
- 125 gram boter, gesmolten
- 1 snufje zout
VOOR DE VULLING:
- 2 eieren
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 200 gram donkerbruine basterdsuiker
- 25 gram bloem
- 1 snufje zout
- 100 gram walnoten, gehakt
- 75 gram kokos (gedroogde)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een bakvorm in.
VOOR DE BODEM:
Meng alle ingedriënten voor de bodem door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm. Bak de bodem 20 minuten. Laat de bodem afkoelen.
VOOR DE VULLING:
Klop de eieren schuimig met het bakpoeder. Schep er eetlepel-gewijs de suiker, bloem en zout door. Blijf ondertussen flink kloppen zodat het mengsel schuimig blijft.
Schep de walnoten, kokos en bakpoeder voorzichtig door het mengsel op de bodem en bak het geheel 20 minuten, tot de vulling droog is.
Deze taart hoort nog een beetje plakkerig te blijven.