Ingrediënten
Voor de cake
- 250ml karnemelk
- 15gr cacaopoeder
- 300gr bloem
- 1 tl baking soda
- 200gr boter
- 300gr suiker
- 1 tl vanille extract
- 1-2 tl rode kleurstof
- 1/4 tl zout
- 3 eieren
- 2 tl witte wijnazijn
Voor de vulling
- 175gr boter
- 150gr poedersuiker
- 300gr roomkaas
- 2 tl vanille extract
Bereiding
Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 °C.
Stap 2: Vet 3 ronde bakvormen (ø 20 centimeter) in met boter. Leg een stuk bakpapier op de bodem.
Stap 3: Meng de karnemelk met cacao en rode kleurstof.
Stap 4: Klop de boter, suiker, vanille extract en zout enkele minuten in een kom tot het romig is. Voeg daarna de eieren één voor één toe en mix tot een luchtig mengsel.
Stap 5: Meng dan de helft van het karnemelkmengsel en de bloem door het mengsel. Wanneer dit opgenomen is voeg je de rest van beide toe met baking soda en wijnazijn.
Stap 6: Verdeel het beslag over de drie ronde bakvormen en bak ze gaar in 25-30 minuten. Laat ze daarna uit het bakvorm afkoelen.
Stap 7: Klop de boter met de poedersuiker in een kom tot een romig geheel. Voeg daarna de roomkaas en vanille extract toe, klop dit tot het glad is.
Stap 8: Leg één van de cakes op een bord of plank en bestrijk dit met 1/3 van de roomkaascrème. Leg dan de tweede cake erop en bestrijk ook deze met 1/3 van de roomkaascrème. Bedek dit met de derde cake en gebruik de rest van de roomkaascrème bovenop. Zet de Red Velvet cake daarna minimaal 30 minuten in de koelkast voordat je het gaat versieren.
Tip: Versier de cake met fruit en witte chocola!